Vaskršnji kros 2017.

Datum objave: 20.04.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_1738 (Custom)

U organizaciji Opštine Ribnik, na vaskršnji ponedjeljak u centru Ribnika održan je Vaskršnji kros, kulturno-sportska manifestacija koja je ove godine održana po dvadeset prvi  put.

U uličnim trkama učestvovali su učenici osnovnih i srednje škole, koji su se takmičili u 8 kategorija, dok je u  kulturno-umjetničkom programu pored učenika osnovnih i srednje škole, igrom i pjesmom učestvovali KUD „Ribnik“ i Etno grupa iz Mrkonjić Grada.

Ovogodišnji kros otvorio je  Radenko Banjac, načelnik opštine koji je posebno pozdravio djecu i poželio im puno sportske sreće u uličnim trkama. „Ja sam posebno ponosan što se nalazim na čelu opštine koja  po 21. put organizuje kulturno-sportsku manifestaciju Vaskršnji kros, koja je postala tradicija našeg mjesta“, rekao je Banjac.

Predstavljanjem ručnih radova i tradicionalnih jela ovogodišnji Vaskršnji kros su obogatile i žene iz: Udružnja žena „Previja“ iz Previje, Udruženja žena „Maj“ iz Gornjeg Ribnika, Kola srpskih sestara „Vera, Nada, Ljubav i majka im Sofija“ iz Donje Previje i Kola srpskih sestara „Blaga Marija“ iz Orahovljana.

Pobjednicima u Vaskršnjim trkama uručene su medalje i poklon bonovi dar Grafo Balkana iz Banja Luke. Za najljepše našarano jaje nagrađen je Mirko Vračar, a nagradu za najtvrđe jaje dobio je Rajko Đukić.

 

Tekst Vesna Kevac

Fotografije Svjetlana Elez

 

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...