Васкршњи крос 2017.

Датум објаве: 20.04.2017
Objavljeno u Новости
DSC_1738 (Custom)

У организацији Oпштине Рибник, на васкршњи понедјељак у центру Рибника одржан је Васкршњи крос, културно-спортска манифестација која је ове године одржана по двадесет први  пут.

У уличним тркама учествовали су ученици основних и средње школе, који су се такмичили у 8 категорија, док је у  културно-умјетничком програму поред ученика основних и средње школе, игром и пјесмом учествовали КУД „Рибник“ и Етно група из Мркоњић Града.

Овогодишњи крос отворио је  Раденко Бањац, начелник општине који је посебно поздравио дјецу и пожелио им пуно спортске среће у уличним тркама. „Ја сам посебно поносан што се налазим на челу општине која  по 21. пут организује културно-спортску манифестацију Васкршњи крос, која је постала традиција нашег мјеста“, рeкао је Бањац.

Представљањем ручних радова и традиционалних јела овогодишњи Васкршњи крос су обогатиле и жене из: Удружња жена „Превија“ из Превије, Удружења жена „Мај“ из Горњег Рибника, Кола српских сестара „Вера, Нада, Љубав и мајка им Софија“ из Доње Превије и Кола српских сестара „Блага Марија“ из Ораховљана.

Побједницима у Васкршњим тркама уручене су медаље и поклон бонови дар Графо Балкана из Бања Луке. За најљепше нашарано јаје награђен је Мирко Врачар, а награду за најтврђе јаје добио је Рајко Ђукић.

 

Текст Весна Кевац

Фотографије Свјетлана Елез

 

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...