Učenici OŠ „Desanka Maksimović“ osvojili treće mjesto na regionalmnom takmičenju malih olimpijskih igara

Datum objave: 19.05.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_1174 (Custom)

Načelnik opštine Ribnik, Radenko Banjac, primio je učenike Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Gornjeg Ribnika koji su osvojili  treće mjestu na regionalnom takmičenju Malih olimpijskih igara a koje je održano u Kotor Varošu. Upoznavajući načelnika sa uspjehom  ribničkih fudbalera Slavica Miljanović, direktorica škole, je rekla da je ovo treći put kako  dječaci ove škole  učestvuju na Malim olimpijskim igrama. „Prvi put je to bilo  2013. godine. Prošle, 2016. godine su osvojili treće mjesto i ove 2017. ponovili uspjeh. Ove godine bili smo domaćini Malih olimpijskih igara u košarci gdje nismo imali ekipu ali smo zato u fudbalu osvojili bronzanu medanju“, istakla je direktorica Slavica.

Zadovoljan je i njihov nastavnik fizičkog vaspitanja Draženko Stanarević koji je rekao da je ponosan na uspjeh ribničkih fudbalera jer su Male olimpijske igre najmasovnija sportska manifestacija a banjalučka regija najmnogobrojnija. „Uspjeh naše škole ima veliku težinu zato što su u tako velikoj konkurenciji uspjeli da osvoje treće mjesto. Naša, banjalučka regija, pored grada Banja Luka ima još 13 opština. Iza nas su ostale škole koje broje preko 1000 učenika dok naša škola ima oko 100 učenika. Uspjeh ovih učenika treba  da im  bude podstrek da dalje rade i kad pređu u srednju školu da dalje nastave da se takmiče“, rekao je Stanarević.

Dječaci koji su osvoji bronzanu medalju na Malim olimpijskim igrama aktivno treniraju pet godina. Uspjeh koji su postigli za njih znači mnogo, a kako kažu fubdal je njihov život. Takmičenja su im poslužila da upoznaju nove drugare i da sklapaju nova prijateljstva.

Uspjeh ribničkih fudbalera je i istovremeno i promocija opštine Ribnik. Lokalne vlasti imaju razumijevanja i podržavaju mlade sportiste. „Opština će i ubuduće podržavati sve sportske manifestacije jer sport znači zdrav život. Ovi dječaci su na pozitvan način promovisali našu opštinu i postigli izuzetan rezultat. Uspjeh je još veći jer je njihova škola mala za razliku od škola koje imaju preko 1000 učenka kojima je lako odabrati ekupu za takmičenje“, rekao je Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik.

 

Tekst i fotografija

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...