Maturanti JU SŠC „Lazar Đukić“ iz Ribnika proslavili matursko veče

Datum objave: 02.06.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_0001 (Custom)

Maturanti SŠC „Lazar Đukić“ proslavili su svoje matursko veče. Okupljanje je počelo ispred škole u kojoj su poslednji put održali čas odjeljenskog starješine. Na taj način oprostili su se  od bezbrižnog srednjoškolskog života i zakoračili u svijet odraslih. Nakon slikanja pred školom, na proslavu maturske večeri ispratili su ih mnogobrojna rodbina, komšije i mještani Ribnika. U restoranu na jezeru Balkana, uz muziku uživo, slavili su do ranih jutarnjih časova.

Da su spremni za životne izazove pokazuju njihove dobre ocjene. Direktor ribničke srednje škole, Duško Kozomara, kaže da je ove školske godine školovanje završilo 52 učenika Gimnazije, Tehničara računarstva i Elektiričara. „Kao i svake godine, tako i ove  uspješno smo izveli još jednu generaciju učenika. Ova generacija je pokazala dobre rezultate u učenju i vladanju pa je naše zadovoljstvo još veće. Kad od 52 učenika imate 15-20 odličnih učenika govori da je ovo jedna jaka generacija. Među njima su budući uspješni privrednici, prosvjetni radnici…Djeca koja su odrasla u maloj sredini kao što je naša, nisu opterećeni drugim problemima kao što imaju djeca u većim gradovima, spremna su za dalji život i obaveze koje su pred njima, odnosno spremni su za život“, rekao je Kozomara.

Gimnazijalci su uvijek bili elita. Ove godine i najljepša, jer ih je u razredu bilo 16 djevojaka. Ne samo da su lijepe, nego su i pametne. Njihova razrednica, Nada Stanarević, kaže da je među njima 9 odličnih, od čega je 6 djevojaka oslobođeno mature, a 6 ih je vrlodobrim uspjehom završilo školovanje. Njihova srednja ocjena je 4,56. Pored toga bile su primjerne i u vladanju. Neke od djevojaka nisu imale ni jednog izostanka tokom školovanja. S obzirom da će sve djevojke nastaviti školovanje, njihova razrednica im je poželjela svu sreću u životu i da uspješno polože prijemne ispite na fakultetima, uz sugestiju da nikad ne zaborave lijepe trenutke iz srednje škole.

Četvorogodišnje školovanje završili su i 25 učenika Tehničara računarstva. „Ovih 13 momaka i 12 djevojaka bili su solidni đaci sa prosječnom ocjenom 4,2“, rekao je razrednik Dalibor Gatarić, koji im je poželio da im se ostvare životni  planovi.

Prva generacija maturanata koju je izveo profesor Neđo Galić bili su Električari. Ovaj zanat je završilo 11 učenika, od čega je 8 djevojaka. „Tri godne su veoma brzo prošle. Imali smo dosta lijepih trenutaka, nekad nije išlo onako kako sam ja zamislio, nekad kako su oni htjeli. Sve probleme smo zajedno rješavali, naravno uz nesebičnu podršku ostalih nastavnika i saradnika. Neke testove smo pali, neke položili. Ono što me raduje položili smo testove u kojima se pozivalo na humanost. Pokazali su dosta pozitivnih osobina, tako da sam i ja naučio dosta i od njih. Neki od njih će nastaviti školovanje ,neki će početi raditi,  neki će se udati, oženiti, ali najvažnije je u život da ostanu dobri ljudi jer tu diplomu ne mogu kupiti“, poručio je Galić svojim maturantima.

Ribničke maturante na maturskoj večeri pozdravio je i načelnik opštine Ribnik Radenko Banjac koji im je čestitao na uspješnom završetku srednje škole. Čestitke je uputio i njihovim profesorima na uspješno izvedenoj još jednoj genetaciji maturanata. „Opština Ribnik svake godine iz budžeta izdvoji 400 KM za đaka generacije, tako će biti i ove godine. Maturanti su spremni za tržište rada, neki od njih će nastaviti školovanje ali ovom prilikom im poručujem da gdje god bili da ne zaborave i da se vrate u Ribnik, a na lokalnim vlastima je da im stvorimo uslove za život“, rekao je Banjac.

 

Tekst  Vesna Kevac

Fotografije  Slobodan Stanivuković

 

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...