24. Memorijal „Dušan Berić“ – Ribnik 2017.

Datum objave: 15.08.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_1689

U sportskoj dvorani u Donjoj Previji, u subotu je održan 24. memorijal „Dušan Berić“ Ribnik 2017.  Turnir je posvećen svim poginulim borcima otadžbinskog rata, a  nosi naziv Dušana Berića, jednog od 288 poginulih boraca Vojske RS, i jednog od najboljih fudbalera bivšeg FK „Bratstvo“ iz Ključa. Veterani, učesnici turnira sjedinili su čast, poštovanje i sport želeći tako da se ne zaborave oni koji su dali živote da bi mi živjeli u slobodi, i da svijetla budućnost ostane u znaku sporta i mladih koji će nastojati da sačuvaju i izgrade Republiku Srpsku.

Na turniru je učestvovalo 6 ekipa veterana. Pored dvije ekipe Mjesnih boračkih organizacija Previje i Vrbljana na turniru su učesvovale i ekipe Opštinskih boračkih organizacija Mrkonjić Grada, Šipova, Istočnog Drvara i Ribnika. Prvo mjesto pripalo je OBO Ribnik, drugo OBO Istočni Drvar, dok je treće mjesto zauzela OBO Mrknjić Grad.

Organizator turnira je OBO Ribnik, a pokrovitelj Opština Ribnik. „Turnir Dušan Berić je jako bitan  za opštinu Ribnik i za Opštinsku boračku organizaciju jer i na ovakav način se sjećamo tih ljudi koji su dali nešto najvrijednije za slobodu i zaslužni su za postojanje Republike Srpske. Mi, u opštini Ribnik, ćemo nastojati da se ovaj turnir održava i u narednom periodu. Dogodine planiramo da ga omasovimo, da pozovemo više ekipa i da ga povežemo sa obilježavanjem Dana opštine“, rekao je Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik.

 

Tekst i fotografije

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...