Čađavica dobila vodu

Datum objave: 17.08.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_2

Svečanim presjecanjem vrpce, Radenko Banjac, Načelnik opštine i Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik otvorili su vodovod  na Čađavici, čime je riješen problem snabdjevanja pitkom vodom oko 100 domaćinstava ovog kraja.

Mlađen Đurić kaže da na Čađavici u 100 kuća živi oko 350 mještana. „Konačno smo danas, nakon 20 godina čekanja  dobili vodu. Bez vode nam je bilo teško. Nosili smo vodu sa vrela. Vrela presuše ljeti. Bez vode i narod se raseljava, odlazi“, kaže Đurić. Voda će im u mnogome olakšati život. „Narod neće odlaziti odavde, oni koju imaju stoku neće je prodavati, nego će proširivati stočni fond“, dodao je Đurić. Za Petra Perića vodovod znači preporod. „Ovo je za nas jedno novo rađanje, novi preporod. Voda nam treba za svakodnevne ljudske potrebe, a i za stoku“, rekao je Đurić.

U izgradnju vodovoda opština Ribnik uložila je 200.000 KM. „Realizacijom projekta „Banjica“, voda sa izvora Banjice, koji se nalazi na teritoriji naše opštine, je sa pumpama izbačena na Sitnicu, a odatle se vrši vodosnabdjevanje prema Banja Luci. Prema potpisanom sporazumu 30% vode ostaje opštini Ribnik i Mrkonjić Grad, odnosno prema selu Orahovljani. Ova izvršna vlast opštine Ribnik odlučna je da u dogovoru sa mještanima, riješi problem vodosnabdijevanja Manjačkog platoa. Plod tog dogovora je i današnje otvaranje vodovoda u Čađavici“, rekao je Radenko Banjac, Načelnik opštine Ribnik.

Duško Dakić je rekao da Skupština opštine Ribnik insistira na rješavanju vodosnabdjevanja kompletne opštine Ribnik i da je otvaranje vodovoda na Čađavici jedan od rezultata pozitvnog razmišljanja lokalnih vlasti. „Imamo još problema na Manjačkom platou, ali se nadam da ćemo i te probleme riješiti, i pokazati da nam je stalo do naših građana, i da radimo u interesu naše zajednice“, rekao je Dakić.

 

Tekst i fotografije

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...