Чађавица добила воду

Датум објаве: 17.08.2017
Objavljeno u Новости
DSC_2

Свечаним пресјецањем врпце, Раденко Бањац, Начелник општине и Душко Дакић, предсједник СО Рибник отворили су водовод  на Чађавици, чиме је ријешен проблем снабдјевања питком водом око 100 домаћинстава овог краја.

Млађен Ђурић каже да на Чађавици у 100 кућа живи око 350 мјештана. „Коначно смо данас, након 20 година чекања  добили воду. Без воде нам је било тешко. Носили смо воду са врела. Врела пресуше љети. Без воде и народ се расељава, одлази“, каже Ђурић. Вода ће им у многоме олакшати живот. „Народ неће одлазити одавде, они коју имају стоку неће је продавати, него ће проширивати сточни фонд“, додао је Ђурић. За Петра Перића водовод значи препород. „Ово је за нас једно ново рађање, нови препород. Вода нам треба за свакодневне људске потребе, а и за стоку“, рекао је Ђурић.

У изградњу водовода општина Рибник уложила је 200.000 КМ. „Реализацијом пројекта „Бањица“, вода са извора Бањице, који се налази на територији наше општине, је са пумпама избачена на Ситницу, а одатле се врши водоснабдјевање према Бања Луци. Према потписаном споразуму 30% воде остаје општини Рибник и Мркоњић Град, односно према селу Ораховљани. Ова извршна власт општине Рибник одлучна је да у договору са мјештанима, ријеши проблем водоснабдијевања Мањачког платоа. Плод тог договора је и данашње отварање водовода у Чађавици“, рекао је Раденко Бањац, Начелник општине Рибник.

Душко Дакић је рекао да Скупштина општине Рибник инсистира на рјешавању водоснабдјевања комплетне општине Рибник и да је отварање водовода на Чађавици један од резултата позитвног размишљања локалних власти. „Имамо још проблема на Мањачком платоу, али се надам да ћемо и те проблеме ријешити, и показати да нам је стало до наших грађана, и да радимо у интересу наше заједнице“, рекао је Дакић.

 

Текст и фотографије

Весна Кевац

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...