Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u posjeti Ribniku

Datum objave: 20.10.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_2368

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministri Vlade RS posjetili su  opštinu Ribnik i tom prilikom razgovarali sa načelnikom opštine Radenkom Banjcem i njegovim saradnicima. Dogvoreno je da Vlada Republike Srpske u narednom periodu realizuje projekte vrijedne preko 600.000 KM.

Predsjedik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je da je Ribnik jedna uspješna opština, koja je iz otadžbinskog rata izašla opustošena i opljačkana. „Zajedno sa Vladom Republike Srpske oni su ovdje uradili i uredili uspješnu opštinu sa stabilnim budžetom koji je nekoliko puta povećan u poslednje vrijeme“, rekao je Dodik. On je dodao da će se saradnja opštine i državnih institucija nastaviti i u narednom periodu. „U naredne dvije godine završićemo projekat vodosnabdijevanja platoa Manjača, što je bio dugogodišnji vjekovni san mnogih ljudi koji tamo žive. U narednoj godini iz republičkih sredstava za ovaj projekat ćemo donirati 250.000 KM. Uz neka druga sredstva približićemo se polovini potrebnih sredstava za trajno rješavanje tog pitanja“, rekao je Dodik. On je istakao da su razgovarali i o zapošljavanju koje se može ostavriti u oblasti prerade drveta gdje ovu oblast treba podići na viši nivo čime bi se postigla veća konkurentnost na tržištu.

Načelnik opštine Ribniik, Radenko Banjac, zahvalio se predsjedniku Republike Srpske na posjeti i na dosadašnjoj podršci republičkih institucija u kojoj je u poslednjih desetak godina Vlada Republike Srpske u Ribnik uložila preko 15 miliona maraka. Na sasatanku je dogovorena saradnja i u narednom periodu. Pored dogovora o 250.000 KM za projekat vodosnadbijevanja platoa Manjače dogovoreno je da Vlada RS pomogne opštinu Ribnik u rješavanju još nekoliko projekata. „Predsjednik je obećao da će nam donirati vatrogasno vozilo. U idućoj godini biće izgrađen vatrogasni dom sa našim, namjenskim sredstvima, i ovim vatrogasno vozilo nam je velika pomoć jer ta vozila su skupa. Dogovoreno je da će Vlada RS pomoći opštinu sa 50.000 KM za uređenje trga i spomen sobe u centru Ribnika. To je najmanje što možemo uraditi za borce koji su dali svoje živote za Republiku Srtpsku“, rekao je Banjac koji je dodao da su dogovorili rješavanje problema preduzeća  Ribničanka koje je pod stečajem.

Sastanku u Ribniku su prisustvovali i ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar energetike, industrije i rudarstva Petar Đokić i ministar poljoprivrede, šimarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić.

 

Tekst i fotografije

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...