Предсједник Републике Српске Милорад Додик у посјети Рибнику

Датум објаве: 20.10.2017
Objavljeno u Новости
DSC_2368

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и министри Владе РС посјетили су  општину Рибник и том приликом разговарали са начелником општине Раденком Бањцем и његовим сарадницима. Догворено је да Влада Републике Српске у наредном периоду реализује пројекте вриједне преко 600.000 КМ.

Предсједик Републике Српске, Милорад Додик, истакао је да је Рибник једна успјешна општина, која је из отаџбинског рата изашла опустошена и опљачкана. „Заједно са Владом Републике Српске они су овдје урадили и уредили успјешну општину са стабилним буџетом који је неколико пута повећан у последње вријеме“, рекао је Додик. Он је додао да ће се сарадња општине и државних институција наставити и у наредном периоду. „У наредне двије године завршићемо пројекат водоснабдијевања платоа Мањача, што је био дугогодишњи вјековни сан многих људи који тамо живе. У наредној години из републичких средстава за овај пројекат ћемо донирати 250.000 КМ. Уз нека друга средства приближићемо се половини потребних средстава за трајно рјешавање тог питања“, рекао је Додик. Он је истакао да су разговарали и о запошљавању које се може оставрити у области прераде дрвета гдје ову област треба подићи на виши ниво чиме би се постигла већа конкурентност на тржишту.

Начелник општине Рибниик, Раденко Бањац, захвалио се предсједнику Републике Српске на посјети и на досадашњој подршци републичких институција у којој је у последњих десетак година Влада Републике Српске у Рибник уложила преко 15 милиона марака. На сасатанку је договорена сарадња и у наредном периоду. Поред договора о 250.000 КМ за пројекат водоснадбијевања платоа Мањаче договорено је да Влада РС помогне општину Рибник у рјешавању још неколико пројеката. „Предсједник је обећао да ће нам донирати ватрогасно возило. У идућој години биће изграђен ватрогасни дом са нашим, намјенским средствима, и овим ватрогасно возило нам је велика помоћ јер та возила су скупа. Договорено је да ће Влада РС помоћи општину са 50.000 КМ за уређење трга и спомен собе у центру Рибника. То је најмање што можемо урадити за борце који су дали своје животе за Републику Сртпску“, рекао је Бањац који је додао да су договорили рјешавање проблема предузећа  Рибничанка које је под стечајем.

Састанку у Рибнику су присуствовали и министар финансија Зоран Тегелтија, министар енергетике, индустрије и рударства Петар Ђокић и министар пољопривреде, шимарства и водопривреде Стево Мирјанић.

 

Текст и фотографије

Весна Кевац

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...