U JU OŠ „Petar Kočić“ iz Sitnice obilježen Dan zdrave hrane

Datum objave: 30.11.2017
Objavljeno u Novosti
IMG-e9b2d21136bfa387f3a7becee5d30c11-V

Druženjem roditelja, učenika i nastavnika uz zdravu domaću hranu učenici JU OŠ „Petar Kočić“ iz Sitnice obilježili su Dan zdrave hrane. Pored druženja u centralnoj školi, 16 učenika, njihove dvije učiteljice i roditelji područne škole u Čađavici su ovaj dan obilježili na poseban način.  Učiteljica Jovana Savić kaže da je ideja za ovako nešto potekla iz nastavnog plana i programa, a s obzirom da su primijetili da im se djeca nezdravo hrane ovo je prilika da ukažu na ovaj problem, pa tako već godinama organizuju Dan zdrave hrane. „Ovdje smo maksimalno uključili i roditelje gdje su oni dali svoj doprinos u spremanju domaće hrane. Tako se na trpezi našle domaće pite, ljevače, uštipci, suvo meso, kajmak, čvarci, domaće salate, džemovi…“, rekla je Savić. Ona dodaje da su pored roditelja gosti na manifestaciji bili i predstavnici lokalnih vlasti.

Cilj manifestacije je da se učenicima ukaže potreba da  nose hranu od kuće jer ono što kupuju u prodavnicama je nezdravo. Na ovaj način razvijaju svijest učenika o domaćoj hrani, odnosno o zdravoj ishrani, a ovo je i prilika da se roditelji što više uključe u rad škole.

Pored izložbe starina ovog kraja, održano je i takmičenje u  postavljanju stola. Tako je Marija Trubić, učenica petog razreda, najbrže i najbolje postavila sto. Ona je pokazala najbolje znanje u praktičnom postavljanju stola. Sve goste su služili učenici.

 

Tekst Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...