У ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Ситнице обиљежен Дан здраве хране

Датум објаве: 30.11.2017
Objavljeno u Новости
IMG-e9b2d21136bfa387f3a7becee5d30c11-V

Дружењем родитеља, ученика и наставника уз здраву домаћу храну ученици ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Ситнице обиљежили су Дан здраве хране. Поред дружења у централној школи, 16 ученика, њихове двије учитељице и родитељи подручне школе у Чађавици су овај дан обиљежили на посебан начин.  Учитељица Јована Савић каже да је идеја за овако нешто потекла из наставног плана и програма, а с обзиром да су примијетили да им се дјеца нездраво хране ово је прилика да укажу на овај проблем, па тако већ годинама организују Дан здраве хране. „Овдје смо максимално укључили и родитеље гдје су они дали свој допринос у спремању домаће хране. Тако се на трпези нашле домаће пите, љеваче, уштипци, суво месо, кајмак, чварци, домаће салате, џемови…“, рекла је Савић. Она додаје да су поред родитеља гости на манифестацији били и представници локалних власти.

Циљ манифестације је да се ученицима укаже потреба да  носе храну од куће јер оно што купују у продавницама је нездраво. На овај начин развијају свијест ученика о домаћој храни, односно о здравој исхрани, а ово је и прилика да се родитељи што више укључе у рад школе.

Поред изложбе старина овог краја, одржано је и такмичење у  постављању стола. Тако је Марија Трубић, ученица петог разреда, најбрже и најбоље поставила сто. Она је показала најбоље знање у практичном постављању стола. Све госте су служили ученици.

 

Текст Весна Кевац

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...