Novogodišnji prijem

Datum objave: 27.12.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_2796

Povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika, Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik i Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik, priredili su svečani prijem za privrednike, direktore institucija, javnih ustanova i preduzeća koja posluju na području opštine Ribnik.

Pozdravljajući sve prisutne Radenko Banjac je ocijenio da je 2017.godina bila uspješna za opštinu Ribnik. „Kad je budžet opštine Ribnik u pitanju možemo biti zadovoljni jer je prihodovna strana, odnosno prihodi od indirektnih poreza su ispunjeni 100%, neporeski prihodi od rente od šume su uplaćeni skoro 200%, što znači da su sva zaostala dugovanja ŠG „Ribnik“ prema opštini u ovoj godini isplaćena. Što se tiče rashodovne strane sve obaveze prema radnicima lokalne uprave, socijalnim kategorijama, nevladinim organizaijama i budžetskim potrošačima isplaćena su 100%. Jedino, što se tiče kapitalnih investicija, vremenski uslovi nisu dozvolili da se završe u potpunosti, ali na osnovu potpisanih ugovora sigurno je da će Ribnik na proljeće biti veliko gradilište“, rekao je Banjac.

Odbornici SO Ribnik mogu se pohvaliti rezultatima svoga rada u 2017.godini. „U 2017. godini Skupština opštine je zasjedala i raspravljala o svim pitanjima koje se tiču opštine Ribnik. Ove godine održali smo 14 redovnih i dvije tematske sjednice. Prva tematska sjednice bila je posvećena aktuelnoj situaciji u Domu zdravlja Ribnik, i to smislu stabilizacije Doma zdravlja, dok se druga odnosila  na aktuelna pitanja u oblasti snabdjevanja loklanih drvoprerađivača drvnim sortimentima. Siguran sam da su na ovoj sjednici odbornici donijeli kvalitetne zaključke koji promovišu privredni sektor naše opštine i Republike Srpske. Na svojim redovnim zasjedanjima SO Ribnik je usvojila Plan kapitalnih investicija koje prelazi pet miliona maraka za četvorogodišnji period. U okviru ovih investicija treba izdvojiti izgradnju Vatrogasnog doma i projekat izgradnje Spomen sobe“, rekao je Dakić.

Privatno preduzeće DOO „Šiling“ iz Donje Previje zapošljava 100 radnika i njegov vlasnik Dušan Barjaktarević kaže da je iza njih uspješna godina koja je ostvarena dobrom saradnjom sa ŠG „Ribnik“ od koga kupuju sirovinu. Barjaktarević kaže da imaju planova i za 2018. godinu gdje planiraju proširiti proizvodnju i zaposliti još 40 radnika.

Na svečanom prijemu za dobru trpezu pobrinule su se žene iz Udrženja žena „Previja“ dva Kola srpskih sestara „Vera, nada, ljubav i majka im Sofija“ iz Previje i „Blaga Marija“ iz Orahovljana. Žene  iz Udruženja žena „Previja“ kažu da im je bilo zadovoljsto pripremati hranu za ovaj prijem. „Mi smo zahvalni opštini Ribnik na mnogo čemu, uvijek su nam pomagali i zato se i mi odazivamo svakom njihovom pozivu“, rekla je Anđa Ćulum izUdruženja žena „Previja“.

 

Tekst i fotografije

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...