Новогодишњи пријем

Датум објаве: 27.12.2017
Objavljeno u Новости
DSC_2796

Поводом Новогодишњих и Божићних празника, Раденко Бањац, начелник општине Рибник и Душко Дакић, предсједник СО Рибник, приредили су свечани пријем за привреднике, директоре институција, јавних установа и предузећа која послују на подручју општине Рибник.

Поздрављајући све присутне Раденко Бањац је оцијенио да је 2017.година била успјешна за општину Рибник. „Кад је буџет општине Рибник у питању можемо бити задовољни јер је приходовна страна, односно приходи од индиректних пореза су испуњени 100%, непорески приходи од ренте од шуме су уплаћени скоро 200%, што значи да су сва заостала дуговања ШГ „Рибник“ према општини у овој години исплаћена. Што се тиче расходовне стране све обавезе према радницима локалне управе, социјалним категоријама, невладиним организаијама и буџетским потрошачима исплаћена су 100%. Једино, што се тиче капиталних инвестиција, временски услови нису дозволили да се заврше у потпуности, али на основу потписаних уговора сигурно је да ће Рибник на прољеће бити велико градилиште“, рекао је Бањац.

Одборници СО Рибник могу се похвалити резултатима свога рада у 2017.години. „У 2017. години Скупштина општине је засједала и расправљала о свим питањима које се тичу општине Рибник. Ове године одржали смо 14 редовних и двије тематске сједнице. Прва тематска сједнице била је посвећена актуелној ситуацији у Дому здравља Рибник, и то смислу стабилизације Дома здравља, док се друга односила  на актуелна питања у области снабдјевања локланих дрвопрерађивача дрвним сортиментима. Сигуран сам да су на овој сједници одборници донијели квалитетне закључке који промовишу привредни сектор наше општине и Републике Српске. На својим редовним засједањима СО Рибник је усвојила План капиталних инвестиција које прелази пет милиона марака за четворогодишњи период. У оквиру ових инвестиција треба издвојити изградњу Ватрогасног дома и пројекат изградње Спомен собе“, рекао је Дакић.

Приватно предузеће ДОО „Шилинг“ из Доње Превије запошљава 100 радника и његов власник Душан Барјактаревић каже да је иза њих успјешна година која је остварена добром сарадњом са ШГ „Рибник“ од кога купују сировину. Барјактаревић каже да имају планова и за 2018. годину гдје планирају проширити производњу и запослити још 40 радника.

На свечаном пријему за добру трпезу побринуле су се жене из Удржења жена „Превија“ два Кола српских сестара „Вера, нада, љубав и мајка им Софија“ из Превије и „Блага Марија“ из Ораховљана. Жене  из Удружења жена „Превија“ кажу да им је било задовољсто припремати храну за овај пријем. „Ми смо захвални општини Рибник на много чему, увијек су нам помагали и зато се и ми одазивамо сваком њиховом позиву“, рекла је Анђа Ћулум изУдружења жена „Превија“.

 

Текст и фотографије

Весна Кевац

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...