Svečani prijem za članove Savjeta mjesnih zajednica

Datum objave: 28.12.2017
Objavljeno u Novosti
DSC_2813

Opština Ribnik je teritorijalno podijeljena u pet mjesnih zajednica: Sitnica, Crkvina, Previja, Ribnik i Vrbljani. Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica provedeni su u aprilu 2017.godine. Za sve članove Savjeta mjesnih zajednica, povodom novogodišnjih i Božićnih praznika, Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik i Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik priredili su svečani prijem.

„Savjeti mjesnih zajednica su veoma bitne karike u lancu rukovođenja opštinom zato što su oni u neposrednom dodiru sa stanovnicima naše opštine, i preko Savjeta mjesnih zajednica mi dobijamo potrebne informacije. Zato smo odlučili ove godine da ih sve pozovemo i da im uručimo skormne poklone i poželimo im puno zdravlja, sreće i poslovnog uspjeha u novoj godini. U budžetu za iduću godinu planirali smo i novčane nadoknade za rad svih članova Savjeta mjesnih zajednica koja će na mjesečnom nivou iznosti 30 KM“, rekao je Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik.

Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik je istako da je Ribnik jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj koja je provela izbore i formirala Savjete mjesnih zajednica. „Mi smo četvrta opština u RS koja je provela izbore za Svjete mjesnih zajednica, prije nas to su uspjele samo Banja Luka, Prijedor i Trebinje. Smatramo da oni zauzimaju veoma bitno mjesto i poziciju u komunikaciji sa lokalnom upravom. Naša želja je da imamo dobru saradnju sa Savjetima mjesnih zajednica jer je to u interesu svih stanovnika naše opštine“, rekao je Dakić.

Svi predsjedici Mjesnih zajednica su rekli da dobro sarađuju sa lokalnom upravom. U svom  dosadašnjem radu definisali su probleme i prioritete u svojim sredinama koje su prenijeli lokalnim vlastima. Svi su izrazili nadu da će opština imati razumijevanja za njihove probleme i u narednom periodu ih riješiti.

 

Tekst i fotografija

Vesna Kevac

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama koje pruža Dom zdravlja Ribnik

Loading ... Loading ...