Свечани пријем за чланове Савјета мјесних заједница

Датум објаве: 28.12.2017
Objavljeno u Новости
DSC_2813

Општина Рибник је територијално подијељена у пет мјесних заједница: Ситница, Црквина, Превија, Рибник и Врбљани. Избори за чланове Савјета мјесних заједница проведени су у априлу 2017.године. За све чланове Савјета мјесних заједница, поводом новогодишњих и Божићних празника, Раденко Бањац, начелник општине Рибник и Душко Дакић, предсједник СО Рибник приредили су свечани пријем.

„Савјети мјесних заједница су веома битне карике у ланцу руковођења општином зато што су они у непосредном додиру са становницима наше општине, и преко Савјета мјесних заједница ми добијамо потребне информације. Зато смо одлучили ове године да их све позовемо и да им уручимо скормне поклоне и пожелимо им пуно здравља, среће и пословног успјеха у новој години. У буџету за идућу годину планирали смо и новчане надокнаде за рад свих чланова Савјета мјесних заједница која ће на мјесечном нивоу изности 30 КМ“, рекао је Раденко Бањац, начелник општине Рибник.

Душко Дакић, предсједник СО Рибник је истако да је Рибник једна од ријетких општина у Републици Српској која је провела изборе и формирала Савјете мјесних заједница. „Ми смо четврта општина у РС која је провела изборе за Свјете мјесних заједница, прије нас то су успјеле само Бања Лука, Приједор и Требиње. Сматрамо да они заузимају веома битно мјесто и позицију у комуникацији са локалном управом. Наша жеља је да имамо добру сарадњу са Савјетима мјесних заједница јер је то у интересу свих становника наше општине“, рекао је Дакић.

Сви предсједици Мјесних заједница су рекли да добро сарађују са локалном управом. У свом  досадашњем раду дефинисали су проблеме и приоритете у својим срединама које су пренијели локалним властима. Сви су изразили наду да ће општина имати разумијевања за њихове проблеме и у наредном периоду их ријешити.

 

Текст и фотографија

Весна Кевац

Анкета

Да ли сте задовољни услугама које пружа Дом здравља Рибник

Loading ... Loading ...