News

28 April, 2021.

Potpisani ugovori za dobijanje plastenika

Danas je 23 poljoprivrednika potpisalo ugovore o dobijanju plastenika. Prema riječima Mirka Miletića, načelnika Odjeljenja za privredu, opština Ribnik i Humanitarana organizacija „Muslim Aid“ obezbijedili su od po 40%  sredstava, dok  korisnici projekta učestvuju sa 20 % od cijene plastenika.

„Projekat  je vrijedan oko 66 000 maraka, a pojedinačni plastenici čija je površina 100 metara kvadratnih, koštaju 2875 maraka“, rekao je Miletić. 

Pozdravljajući poljoprivrednike Nebojša Karać, načelnik opštine Ribnik, je istakao da je ovo veliki projekat za našu malu opštinu, i da u narednom periodu planiraju više pažnje posvetiti turizmu i poljoprivredi za koje vidi perspektivu na ovim prostorima.

„Mi svake godine iz budžeta izdvajamo oko 100.000 maraka podsticaja u poljoprivredi, a sigurno je da ćemo u narednoj godini uvrstiti i podsticaje u plasteničkoj proizvodnji“, rekao je Karać.

On je dodao da će u narednom periodu raditi na izradi Strategije razvoja turizma i poljoprivrede. 

Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik je izrazio uvjerenje da su plastenici došli u vrijedne ruke i da će biti na dobrobit kako njihovih porodica tako i naše lokalne zajednice. 

U ime poljoprivrednika zahvalio se Jovo Đukić iz Previje, koji je rekao da će im plastenici značiti mnogo, jer će sad moći uzgajati više povrća a posebno papriku, paradajz i krastavce.

„Kako smo svjedoci promjene klimatskih uslova  proizvodnja povrća na otvorenom je sve više upitna. Plastenici će svima nama dobro doći za vlastite potrebe, a imaćemo mogućnost da višak proizvoda ponudimo na prodaju“, rekao je Đukić. 

Share: