Новости

31 јул, 2023.

Одржана манифестација „Дани Темерина у Рибнику 2023.“

Протеклог викенда (28.-30.07.2023.год) у Рибнику је одржана манифестација „Дани Темерина у Рибнику“. За делегацију општине Темерин коју су чинили, замјеник предсједника општине Темерин Дејан Брадаш са сарадницима, директорица „Туристичке организације општине Темерин“  Јована Морача, представници општинског већа Темерин, чланови културно умјетничких друштава те представници „Удружења Врбљанаца“ из Темерина традиционални дочек у петак 28.07.2023.год. на Тргу 9. јануар у Горњем Рибнику, уприличили  су Начелник општине Рибник  Небојша Караћ и Предсједник Скупштине општине Рибник Душко Дакић са сарадницима.

Централна манифестација и свечана академија “Дани Темерина у Рибнику“ одржана је у суботу 29.07.2023. године у Спортској дворани у Превији, уз присуство многобројних гостију, како из Рибника и Темерина, тако и из околних општина из Републике Српске. На свечаној академији обратили су се начелник општине Рибник Небојша Караћ  као и замјеник предсједника општине Темерин Дејан Брадаш.Академији су присуствовали предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, господин Никола Шпирић, те генерални конзул Републике Србије у Бања Луци господин Милош Вујић. 

У културно – забавном дијелу програма наступили су КУД „Вук Караџић“ из Старог Ђурђева, КУД „Рибник“ из Рибника, КУД „ Петар Кочић“ Мркоњић Град – секција Рибник. На штандовима своје производе представили су „Туристичка организација општине Темерин“, представници удружења жена „Креативна радионица“ и „Ђурђевак“ као и представници „Удружења Врбљанаца“ из Темерина који су начелнику општине Рибник  даривали икону Рођења Пресвете Богородице -славе општине Рибник.

Након свечане акадамије уприличена је вечера за госте у салону „Перић“ гдје су уручене захвалнице учесницима.

Гости из Темерина су се захвалили домаћинима на сарадњи и помоћи при организацији ове манифестације истакавши да је ова манифестација за циљ имала да покаже дугогодишњу сарадњу између братских општина Рибник и Темерин као и учвршћивања културно- историјских веза између Републике Српске и Републике Србије.

Подели: