Новости

12 фебруар, 2024.

Општина Рибник на 5. „Сајму завичаја“ у Новом Саду

Општина Рибник је и ове године учествовала на манифестацији „Сајам завичаја- завичај кроз привреду, туризам и културу“ који је у недјељу 11.фебруара 2024.год  по  пети пут одржан хали „Мастер“ у Новом Саду. Манифестацију организује Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону, а основни јој је циљ окупљање, повезивање и јачање сарадње институција, организација, завичајних и сродних удружења из Србије и региона. Ова манифестација промовише привредни, културни и туристички потенцијал Срба широм региона. Ове године сајам је окупио око 150 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе.

На Сајму завичаја Општину Рибник су представљали Туристичка организација општине Рибник која је презентовала туристичке потенцијале општине, а своје домаће производе презентовали су Пољопривредно газдинство „Код Милуна„  Удружење жена „Превија“ из Превије  и Удружење жена „Врбљани“ из Врбљана.

Сајам завичаја је прилика за успостављање сарадње са различитим институцијама и значајним личностима из области привреде, туризма и културе, а резултат такве сарадње овај пут је конкретизован у виду Уговора о додијели средстава који су потписали Небојша Караћ, начелник општине Рибник  и Александар Ђедовац директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону. Овим уговором Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону је општини Рибник донирао новчана средства у износу од  10.000 евра  и то за пројекат „Набавка  кино столица у Центру за културу“ у  Рибнику.

Подели: