Новости

23 април, 2019.

Рибник на Међународном сајму туризма "Бања Лука 2019"

Од 18. до 20. априла у Бањалуци је одржан Међународни сајам туризма „Бања Лука 2019“ који је окупио више од 150 домаћих и иностраних излагача. На сајму се представила и општина Рибник.

„Поносни смо што смо данас овдје, ово је наше прво представљање на овакав начин. Општина Рибник има велике потенцијале у туризму али немамо готов производ који можемо да понудимо. Оно што имамо је наше ШГ Рибник које се бави ловом, имамо ЛТГ Компанy које се бави флаy фицхингом, имамо наше људе који се баве туризмом као што је Даноне, Комуна...“, рекао је Небојша Караћ, начелник општине Рибник.

Домаћин на рибничком штанду била је Светлана Елез која је рекла да је Рибник препознатљив по лову и риболову али да има и друге потенцијале на којима треба радити како би се заокружила туристика понуда.

За привредно ловиште „Бобија“ ШГ „Рибник“ знају ловци широм свијета. „Имамо уређено ловиште површине 12.000 ха гдје постоје ловни капацитети срне, медвједа и осталих врста дивљачи, Посјећују нас ловци како из земље тако и из иностранства. Из године у годину улажемо у обнову ловних објеката као и у промоцију самог газдинства“, рекао је Жељко Вишекруна, директор ШГ „Рибник“.

Рибник и Сана су ријеке богате рибом и рај су за риболовце. Флаy фицхинг је у понуди ЛТГ Компанy. „Нудимо риболов, а уз то имамо смјештајне капацитете и ресторан. Располажемо са 76 кревета“, казао је Душко Рисовић, из ЛТГ Компанy. Ови простори су добри за бављење пчеларством и узгојем житарица. То су препознали у „Даноне“ из Чађавице. Михајло Милун, каже да имају преко 300 пчелињих друштава и да сију око 100 дулума житарица. Њихових осам врста интегралног брашна и пчелињи производи су надалеко познати и цијењени.

Подели: