Новости

14 август, 2020.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је Рибник

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је општину Рибник. Овом приликом домаћини су га упознали са актуелним инфраструктурним пројектима али и развојним потенцијалима ове општине.  „Неки од најважнијих инфрастуктурних пројеката који су у посљедње вријеме реализовани у Рибнику, су изградња предшколске установе "Србија" и Ватрогасног дома. Асфалтирани су многи путни правци, урађени су видео надзор и водовод“, истакао је начелник општине Небојша Караћ.  

Додао је да је један од најважнијих развојних потенцијала Рибника туризам. „Прошле године смо основали Туристичку организацију и заиста у наредном периоду желимо да туризму посветимо много значаја и свакако пољопривреди, производњи здраве хране, а не смијемо заборавити и шумарство и дрвопрераду, јер је то једна од основних грана привреде, пошто је наша општина богата шумским потенцијалима“, рекао је Караћ.  

Република Српска у континуитету је улагала у Рибник, рјешавајући многе комуналне проблеме, али и проблеме образовања, градећи школе и предшколске установе, подсјетио је српски члан Предсједништва Милорад Додик, али и обећао да ће општини Рибник бити одобрена средства за опремање вртића, изградњу ватрогасног дома и завршетак пројекта водоснабдијевања на простору Мањаче. "Република Српска је у континуитету улагала новац у општину Рибник, и на тај начин рјешавала комуналне и проблеме образовања", рекао је Додик новинарима након састанка са руководством ове општине. Он је нагласио да је у Рибнику дошло до потпуне стабилизације политичких прилика и односа, што је омогућило овој локалној заједници да се додатно развија, и да има додатну подршку републичког нивоа власти.

"Најбоље је када у општини постоји добра и компактна екипа која планира и ради за добро народа. Показало се да овдје локална управа то чини, и вјерујем да ће тако и наставити", рекао је Додик.

Он је најавио да ће за неколико мјесеци поново посјетити ову општину како би планирали друге заједничке пројекте који су од користи народу који овдје живи.  

Додик је за наредни период најавио још важних инвестиција у ову општину, ради побољшања услова живота становништва Рибника.

Подели: