Новости

23 септембар, 2022.

Општина Рибник прославила Дан и Крсну славу

Рођење Пресвете Богородице- Мала Госпојина је Дан и Крсна слава општине Рибник.

Тим поводом 20. септембра 2022. године у сали Дома културе у Доњој Превији одржана је свечана сједница Скупштине општине Рибник којој су присусвовали многобројни гости из наше и сусједних општина, Републике Српске и Србије.

На свечаној сједници Небојша Караћ, начелник општине и Душко Дакић, предсједник СО Рибник су уручили награде и признања за ову годину. Највеће признање припало је Министру унутрашњих послова Србије Александру Вулину којем је уручена Повеља почасног грађанина општине Рибник, за изузетан допринос развоју ове општине и пожртвовано залагање за јединство српског народа. Захвалница за допринос на уређењу природног и друштвеног амбијента, развоју општине и јачању веза са братском матицом уручена је Душану Ђурђевићу, предсједнику Удружења Врбљанаца, док је Анђа Зимић директорица “Цилап пројкта” добила захвалницу за промоцију општине Рибник, допринос развоју општине и несебичну подршку на успостави адресног регистра општине Рибник. Захвалница за остварене резултате у учењу и владању и новчана награда од 500 КМ припала је ученицима: Жељки Николић-ученику генерације СШЦ “Лазар Ђукић” Рибник, Милици Караћ, ученику генерације ЈУ ОШ “Десанка Максимовић” Рибник и Страхињи Ступару ученику генерације ЈУ ОШ “Петар Кочић” Ситница.

У спортској дворани у Доњој Превији свештеници Епархије бихаћко-петровачке обавили су обред читања славе и ломљења славског колача, након чега је све присутне поздравио и славу грађанима честитао Небојша Караћ начелник општине Рибник.Честикама су се придружили Зоран Тегелтија, предсједавајући савјета Министара БиХ, Радован Ковачевић, изасланик српког члана Предсједндиштва Милорада Додика и Александар Вулин, министар унутрашњих послова Србије. Славље је настављено уз концерт Јована Перишића и свечану вечеру током које су уручене захванице за подршку и учешће у манифестацији „Дани Рибника у Темерину“.

21.септембра 2022. године у цркви Рођење Пресвете Богородице у Горњем Рибнику, којa такође слави храмовну славу, свештеници овог краја служили су свету литургију, након које је уприличен заједнички славски ручак.

Подели: