Новости

28 април, 2021.

Потписани уговори за добијање пластеника

Данас је 23 пољопривредника потписало уговоре о добијању пластеника. Према ријечима Мирка Милетића, начелника Oдјељења за привреду, општина Рибник и Хуманитарана организација „Muslim Aid“ обезбиједили су од по 40%  средстава, док  корисници пројекта учествују са 20 % од цијене пластеника.

„Пројекат  је вриједан око 66 000 марака, а појединачни пластеници чија је површина 100 метара квадратних, коштају 2875 марака“, рекао је Милетић. 

Поздрављајући пољопривреднике Небојша Караћ, начелник општине Рибник, је истакао да је ово велики пројекат за нашу малу општину, и да у наредном периоду планирају више пажње посветити туризму и пољопривреди за које види перспективу на овим просторима.

„Ми сваке године из буџета издвајамо око 100.000 марака подстицаја у пољопривреди, а сигурно је да ћемо у наредној години уврстити и подстицаје у пластеничкој производњи“, рекао је Караћ.

Он је додао да ће у наредном периоду радити на изради Стратегије развоја туризма и пољопривреде. 

Душко Дакић, предсједник СО Рибник је изразио увјерење да су пластеници дошли у вриједне руке и да ће бити на добробит како њихових породица тако и наше локалне заједнице. 

У име пољопривредника захвалио се Јово Ђукић из Превије, који је рекао да ће им пластеници значити много, јер ће сад моћи узгајати више поврћа а посебно паприку, парадајз и краставце.

„Како смо свједоци промјене климатских услова  производња поврћа на отвореном је све више упитна. Пластеници ће свима нама добро доћи за властите потребе, а имаћемо могућност да вишак производа понудимо на продају“, рекао је Ђукић. 

Подели: