Новости

28 мај, 2021.

Одржана 4. редовна сједница СO Рибник

На 4.редовној сједници Скупштине општине Рибник, одборници су данас  једногласно усвојили Извјештај о извршењу буџета општине за пероид 01.01.- 31.12.2020. године  као и Извјештај о раду Начелника и општинске управе за прошлу годину.
 
Одборници су похвалили рад Начелника и општинске управе и закључили да су у 2020. години буџетска средства трошена одговорно и транспарентно. Задовољни су и реализациом капиталних инвестиција у протеклом периоду и сматрају да је извршна власт, у отежаним и ограниченим условима због  пандемије вируса корона, успјела остварити завидне резултате. Од Начелника и извршне власти одборници траже да, у складу са расположивим средствима, наставе реализацију планираних капиталних инвестиција. Буџет општине Рибник у прошлој години је био у износу од 7.387.359 КМ.

Усвојен је План коришћења новчаних средстава прикупљених од концесионих накнада на подручју општине Рибник за 2021. годину,  План коришћења новчаних средстава прикупљених на основу прихода од посебних водних накнада на подручју општине Рибник за 2021. годину и Програм одржавања локалних макадамских путева на подручју општине Рибник за 2021. годину. 

Одворници су усвојили и Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о усклађивању оснивачког акта Комуналног предузећа „Рибник“ а.д. Рибник, Одлуку о расписивању поновног Јавног конкурса за избор члана Општинске изборне комисије Рибник и Одлуку о измјенама Одлуке о проширеним правима из социјалне заштите у општини Рибник. 

Подели: