Новости

06 новембар, 2021.

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин у посјети Рибнику

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин посјетио је данас општину Рибник, и овом приликом посјетио ЈПУ „Србија“ у Доњој Превији и положио вијенац испред паноа са сликама погинулих бораца у Спомен соби. 

У разговору са начелником општине Небојшем Караћем и са његовим сарадницима било је ријечи о  реализованим пројектима на подручју ове општине уз помоћ Владе Републике Србије. Вулин је подсјетио да Влада Србије сваке године у буџету одреди ставку која иде за Републику Српску. 


„ Докле год Србију води Александар Вучић, Република Српска ће бити наш спољнополитички приоритет и сви Срби,  гдје год да живе, могу да рачунају на безграничну подршку и помоћ Републике Србије",  поручио је министар  Вулин. 


" Свака радост Срба у Републици Српској и нас  радује, а свака туга и нас повреди. Ми ћемо наставити да помажемо и Рибник и  РС, као и Србе који живе у Федерацији БиХ и Србе који живе у другим бившим југословенски републикама", казао је Вулин новинарима.

Нагласио је да за њих Република Српска  мора да буде онаква каква је предвиђена Дејтоном и никакво умањивање било каквих њених овлашћења за њих нису прихватљиви.  


" Министарство унутрашњих послова ће обезбиједити ватрогасно возило за нови ватрогасни дом у Рибнику и видјећемо шта им је још потребно од опреме. Увек смо били браћа,  али од како Вучић води Србију, ми смо браћа која и деле и стварају и раде, браћа која могу да покажу шта су помогли једни другима" , казао је Вулин. 

Начелник  Рибника Небојша Караћ је захвалио министру Вулину за посјету која показује да је Србија тамо гдје год има српског народа. Објаснио је да су министра упознали са пројектима које су у протеклом периоду реализовали уз подршке Владе Србије. 


" Ту прије свега мислим на предшколску установу "Србија" за коју је Влада Србије донирила 50.000 евра,  захвалили смо се и за санитетском возило које је додијељено нашем Дому здравља и на мултифункционалној подлози за једно рукокометно игралиште", навео је Караћ.

Додао је да су разговарали и неким новим пројектима везаним за ватрогасни дом.

Подели: