Новости

24 јануар, 2023.

Одржана радионица о креирању програма посјета бањалучко -приједорској регији по метотологији „Hub and Spokes“ модела

Данас је у просторијама Општинске управе у Рибнику одржана радионица на којој су представници  USAID пројекта Развоја одрживог туризма у БиХ  презентовали „Hub and Spokes“ модел развоја туризма који има за циљ повећање броја посјетилаца, потрошње и дужине боравка у бањалучко- приједорској регији.У току радионице представници Министарства трговине и туризма Републике Српске су,  у складу са Стратегијом развоја туризма Републике Српске за период 2021.- 2027. представили активности министарства  везане за кластеризиацију.

Радионица је одржана за подручје општина Рибник, Дринић и  Источни Дрвар и истој су поред преставника министарства и представника USAID  туризма, присуствовали представници Привредне коморе РС, начелници општина Рибник и Источни Дрвар, те пружаоци услуга смјештаја и хране, пољопривредна газдинства, туристичке организације, културне организације и други појединци који су заинтересовани да своје пословне идеје валоризују кроз туризам. Кроз практичан рад учесници су се упознали са начином избора и категоризацијом атракција, те креирањем туристичких понуда.

Општина Рибник је са поносом била домаћин ове радионице, те ће и убудуће подржавати све активности које доприносе развоју и унапређењу туристичке понуде како Општине Рибник, тако и цијелокупне регије.

Подели: