Novosti

24 januar, 2023.

Održana radionica o kreiranju programa posjeta banjalučko -prijedorskoj regiji po metotologiji „Hub and Spokes“ modela

Danas je u prostorijama Opštinske uprave u Ribniku održana radionica na kojoj su predstavnici  USAID projekta Razvoja održivog turizma u BiH  prezentovali „Hub and Spokes“ model razvoja turizma koji ima za cilj povećanje broja posjetilaca, potrošnje i dužine boravka u banjalučko- prijedorskoj regiji.U toku radionice predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske su,  u skladu sa Strategijom razvoja turizma Republike Srpske za period 2021.- 2027. predstavili aktivnosti ministarstva  vezane za klasteriziaciju.

Radionica je održana za područje opština Ribnik, Drinić i  Istočni Drvar i istoj su pored prestavnika ministarstva i predstavnika USAID  turizma, prisustvovali predstavnici Privredne komore RS, načelnici opština Ribnik i Istočni Drvar, te pružaoci usluga smještaja i hrane, poljoprivredna gazdinstva, turističke organizacije, kulturne organizacije i drugi pojedinci koji su zainteresovani da svoje poslovne ideje valorizuju kroz turizam. Kroz praktičan rad učesnici su se upoznali sa načinom izbora i kategorizacijom atrakcija, te kreiranjem turističkih ponuda.

Opština Ribnik je sa ponosom bila domaćin ove radionice, te će i ubuduće podržavati sve aktivnosti koje doprinose razvoju i unapređenju turističke ponude kako Opštine Ribnik, tako i cijelokupne regije.

Podeli: