Новости

13 фебруар, 2023.

Општина Рибник на „Сајму завичаја“ у Новом Саду

Општина Рибник је и ове године учествовала на манифестацији  „Сајам завичаја- завичај кроз привреду, туризам и културу“ који је у недјељу 12.фебруара 2023.год  по четврти пут одржан у Новом Саду.Манифестацију организује Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону, а основни му је смисао и циљ окупљање, повезивање и јачање сарадње институција, организација, завичајних и сродних удружења из Србије и региона.Ове године сајам је окупио око 120 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе.

На сајму завичаја Општину Рибник су представљали Туристичка организација општине Рибник која је презентовала туристичке потенцијале општине, а своје домаће производе презентовали су Пољопривредно газдинство „Код Милуна„  и Удружење произвођача воћних ракија „Сана“ Рибник.

Сајам завичаја се показао као одлична прилика за успостављање сарадње са различитим институцијама и значајним личностима из области привреде, туризма и културе, а као резултат такве једне сарадње настао је  Мастер План развоја туризма општине Рибник за период 2023.-2027.год. Овом приликом представници  Регионалне развојне агенција Бачка су овај стратешки документ уручили начелнику општине Рибник Небојши Караћу и директору Туристичке организације Републике Српске Миодрагу Лончаревићу. Овом чину присуствовали су и Александар Ђедовац- директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону, Александар Софић- покрајински секретар за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу и Никола Бањац –генерални секретар Скупштине АП Војводине.

Подели: