Novosti

13 februar, 2023.

Opština Ribnik na „Sajmu zavičaja“ u Novom Sadu

Opština Ribnik je i ove godine učestvovala na manifestaciji  „Sajam zavičaja- zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ koji je u nedjelju 12.februara 2023.god  po četvrti put održan u Novom Sadu.Manifestaciju organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, a osnovni mu je smisao i cilj okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona.Ove godine sajam je okupio oko 120 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

Na sajmu zavičaja Opštinu Ribnik su predstavljali Turistička organizacija opštine Ribnik koja je prezentovala turističke potencijale opštine, a svoje domaće proizvode prezentovali su Poljoprivredno gazdinstvo „Kod Miluna„  i Udruženje proizvođača voćnih rakija „Sana“ Ribnik.

Sajam zavičaja se pokazao kao odlična prilika za uspostavljanje saradnje sa različitim institucijama i značajnim ličnostima iz oblasti privrede, turizma i kulture, a kao rezultat takve jedne saradnje nastao je  Master Plan razvoja turizma opštine Ribnik za period 2023.-2027.god. Ovom prilikom predstavnici  Regionalne razvojne agencija Bačka su ovaj strateški dokument uručili načelniku opštine Ribnik Nebojši Karaću i direktoru Turističke organizacije Republike Srpske Miodragu Lončareviću. Ovom činu prisustvovali su i Aleksandar Đedovac- direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, Aleksandar Sofić- pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu i Nikola Banjac –generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine.

Podeli: