Новости

24 јул, 2023.

Одржана манифестација „Повратак воденицама“ у Трескавцу

У недјељу 23. јула по девети пут у селу Трескавац одржана је манифестација „Повратак воденицама“.Манифестацију је отворио Небојша Караћ, начелник општине Рибник, наглашавајући да је општина препознала  значај ове манифестације, уврстила је  у Програм спортских и културних активности општине Рибник за 2023. годину и пружила финансијску подршку организационом одбору манифестације из села Тресаквац. Манифестација има за циљ очување културе и традиције овог краја, као и промоцију природе и здравог начина живота, а њен централни дио је припрема и дегустација пуре, традиционалог јела из овог краја.

У културно умјетничком дијелу програма учествовали су КУД ”Петар I Карађорђевић Мркоњић” из Мркоњић Града, а свој ручни рад на тему воденица изложио је Ђуро Ивановић из Растоке. Планинарско друштво “Видик” из Mркоњић Града изложило је реквизите и спортску опрему која се користи у овом спорту у циљу његове промоције, а на штанду Рудић Бранке могли су се дегустирати и купити органска храна и домаћи прехрамбени призводи.

Прелијепа  природа, хладна вода са многобројних извора, игра, пјесма и домаћа храна разлози су за цјелодневно дружење код воденица у Трескавцу.

Подели: