Novosti

24 jul, 2023.

Održana manifestacija „Povratak vodenicama“ u Treskavcu

U nedjelju 23. jula po deveti put u selu Treskavac održana je manifestacija „Povratak vodenicama“.Manifestaciju je otvorio Nebojša Karać, načelnik opštine Ribnik, naglašavajući da je opština prepoznala  značaj ove manifestacije, uvrstila je  u Program sportskih i kulturnih aktivnosti opštine Ribnik za 2023. godinu i pružila finansijsku podršku organizacionom odboru manifestacije iz sela Tresakvac. Manifestacija ima za cilj očuvanje kulture i tradicije ovog kraja, kao i promociju prirode i zdravog načina života, a njen centralni dio je priprema i degustacija pure, tradicionalog jela iz ovog kraja.

U kulturno umjetničkom dijelu programa učestvovali su KUD ”Petar I Karađorđević Mrkonjić” iz Mrkonjić Grada, a svoj ručni rad na temu vodenica izložio je Đuro Ivanović iz Rastoke. Planinarsko društvo “Vidik” iz Mrkonjić Grada izložilo je rekvizite i sportsku opremu koja se koristi u ovom sportu u cilju njegove promocije, a na štandu Rudić Branke mogli su se degustirati i kupiti organska hrana i domaći prehrambeni prizvodi.

Prelijepa  priroda, hladna voda sa mnogobrojnih izvora, igra, pjesma i domaća hrana razlozi su za cjelodnevno druženje kod vodenica u Treskavcu.

Podeli: