Инвестиције

09 октобар, 2020.

Свечано отварање игралишта у центру Рибника

У центру општине  Рибник данас је свечано отворен реновирани спортски терен, за који су средства обезбиједили ова општина и секретаријат за омладину и спорт Владе Војводине.
Свечаности су присуствовали Покрајински секретар за омладину и спорт Владе Војводине Владимир Батез и савјетник предсједника РС Душан Петровић. Батез је казао новинарима да му је част и задовољство што је данас у Рибнику гдје је реализован још један заједнички пројекат братских република.


" Ми смо донирали мултифункционалну подлогу за терен општини Рибник и и општинама Зворник и Модрича у укупној вриједности од 140.000КМ, а све у  циљу сарадње у области спорта између покрајине Војводине и РС", казао је Батез. Он је објaснио да су овим општинама донирали подлоге по препопруци предсједника РС и њених сарданика.
"Ми смо и прије имали заједничке пројекте у виду организовања заједничких кампова и имам посебно задовољство као бивши спортиста да дам допринос у тој заједничкој сарадњи ", истакао је Батез. 


Петровић је такође рекао да је ово још један примјер сјајне сарадање Србије и Републике Српске. " Подлога за спортске терене ће олакшати бављење спортом наше дјеце и наших младих. У  име предсједнице исказујем велику захвалност за донацију и очекујемо да ће оваквих и сличних пројеката бити још широм наше Републике", додао је Петровић.


Начелник општине Рибник Небојша Караћ каже да се ради о савременом терену који се налази у склопу Основне школе "Десанка Максимовић" и Средњошколског центра "Лазар Ђукић " , тако да ће служити ђацима за фискултурну наставу. "Општина је уложила 100.000КМ  у поновно асфалтирање терена и стављање заштитне ограде, набавку реквизита, голова и једног дијела трибина, а Влада  Војводине  је донирала мултифункционалну подлогу", навео је Караћ.

Подели: