Investicije

09 oktobar, 2020.

Svečano otvaranje igrališta u centru Ribnika

U centru opštine  Ribnik danas je svečano otvoren renovirani sportski teren, za koji su sredstva obezbijedili ova opština i sekretarijat za omladinu i sport Vlade Vojvodine.
Svečanosti su prisustvovali Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vlade Vojvodine Vladimir Batez i savjetnik predsjednika RS Dušan Petrović. Batez je kazao novinarima da mu je čast i zadovoljstvo što je danas u Ribniku gdje je realizovan još jedan zajednički projekat bratskih republika.


" Mi smo donirali multifunkcionalnu podlogu za teren opštini Ribnik i i opštinama Zvornik i Modriča u ukupnoj vrijednosti od 140.000KM, a sve u  cilju saradnje u oblasti sporta između pokrajine Vojvodine i RS", kazao je Batez. On je objasnio da su ovim opštinama donirali podloge po prepopruci predsjednika RS i njenih sardanika.
"Mi smo i prije imali zajedničke projekte u vidu organizovanja zajedničkih kampova i imam posebno zadovoljstvo kao bivši sportista da dam doprinos u toj zajedničkoj saradnji ", istakao je Batez. 


Petrović je takođe rekao da je ovo još jedan primjer sjajne saradanje Srbije i Republike Srpske. " Podloga za sportske terene će olakšati bavljenje sportom naše djece i naših mladih. U  ime predsjednice iskazujem veliku zahvalnost za donaciju i očekujemo da će ovakvih i sličnih projekata biti još širom naše Republike", dodao je Petrović.


Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać kaže da se radi o savremenom terenu koji se nalazi u sklopu Osnovne škole "Desanka Maksimović" i Srednjoškolskog centra "Lazar Đukić " , tako da će služiti đacima za fiskulturnu nastavu. "Opština je uložila 100.000KM  u ponovno asfaltiranje terena i stavljanje zaštitne ograde, nabavku rekvizita, golova i jednog dijela tribina, a Vlada  Vojvodine  je donirala multifunkcionalnu podlogu", naveo je Karać.

Podeli: