Новости

23 октобар, 2020.

Општина Рибник добила видео-надзор

Министар унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач посјетио је данас општину Рибник и овом приликом је са Небојшом Караћем, начелником општине у Полицијској станици пустио у рад систем видео надзора, а све у циљу подизања безбједности грађана и њихове имовине, као и  подизање нивоа безбједности саобраћаја на подручју општине Рибник. 

Видео надзор урађен је у сарадњи са општином Рибник, с којом  је Министарство потписало споразум о сарадњи,  на основу чега је територија општине покривена савременим камерама.

 „На територији општине постављена је 21 камера која ће надзирати све јавне површине, све оно што се дешава на јавним површинама по питању превенције извршења кривичних дјела, прекршаја и сама истрага кривичних дјела или евентуално прекршаја који су урађени на овом простору биће много једноставније и лакше процесуирана и вођена истрага од стране Министарства унутрашњих послова“, рекао је Лукач новинарима. 

Општина Рибник добрим дијелом граничи са Федерацијом БиХ, и кроз ову општину пролази мигрантска рута па је постављање видео надзора за мјештане Рибника од  великог значаја истакао је Небојша Караћ, начелник Рибника, који се захвалио Министарству и министру Лукачу што су подржали Рибник у овом пројекту.

“Општина Рибник је обезбједила сву потребну опрему у висини од  39.000 КМ, а Министарство потребну техничку подршку и монтирање набављене опреме“, рекао је Караћ.

 Он је додао да ово није једини пројекат који су урадили са Министарством унутрашњих послова РС, урађене су просторије за задржавање, а договорени су и нови пројекти попут вањског уређења Полицијске станице Рибник.

Подели: