News

23 October, 2020.

Opština Ribnik dobila video-nadzor

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač posjetio je danas opštinu Ribnik i ovom prilikom je sa Nebojšom Karaćem, načelnikom opštine u Policijskoj stanici pustio u rad sistem video nadzora, a sve u cilju podizanja bezbjednosti građana i njihove imovine, kao i  podizanje nivoa bezbjednosti saobraćaja na području opštine Ribnik. 

Video nadzor urađen je u saradnji sa opštinom Ribnik, s kojom  je Ministarstvo potpisalo sporazum o saradnji,  na osnovu čega je teritorija opštine pokrivena savremenim kamerama.

 „Na teritoriji opštine postavljena je 21 kamera koja će nadzirati sve javne površine, sve ono što se dešava na javnim površinama po pitanju prevencije izvršenja krivičnih djela, prekršaja i sama istraga krivičnih djela ili eventualno prekršaja koji su urađeni na ovom prostoru biće mnogo jednostavnije i lakše procesuirana i vođena istraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Lukač novinarima. 

Opština Ribnik dobrim dijelom graniči sa Federacijom BiH, i kroz ovu opštinu prolazi migrantska ruta pa je postavljanje video nadzora za mještane Ribnika od  velikog značaja istakao je Nebojša Karać, načelnik Ribnika, koji se zahvalio Ministarstvu i ministru Lukaču što su podržali Ribnik u ovom projektu.

“Opština Ribnik je obezbjedila svu potrebnu opremu u visini od  39.000 KM, a Ministarstvo potrebnu tehničku podršku i montiranje nabavljene opreme“, rekao je Karać.

 On je dodao da ovo nije jedini projekat koji su uradili sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, urađene su prostorije za zadržavanje, a dogovoreni su i novi projekti poput vanjskog uređenja Policijske stanice Ribnik.

Share: