Новости

09 април, 2021.

Предсједница Републике Српске посјетила општину Рибник

Предсједница Републике Српске посјетила  је данас  општину Рибник и овом приликом обишла Спомен собу, игралиште и ЈЗУ Дом здравља „Др Драган Војводић“ у Горњем Рибнику и ЈПУ „Србија“ у Доњој Превији. 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је општина Рибник финансијски и политички стабилна, те да општинске власти са институцијама Српске реализују значајне инфраструктурне и комуналне пројекте.

„Задужење општине је пет одсто, и заиста можемо бити задовољни начином на који функционише буџет и како се извршавају обавезе према буџетским корисницима“,  рекла је Цвијановић новинарима у Рибнику након разговора са руководством општине.

Она је истакла да је важно што људи у локалним заједницама воде рачуна о појединачним давањима за студенте, ученике, породиље... „Захвална сам због тога, као и због чињенице да власти у Рибнику воде рачуна и о пољопривредницима. То је важно да би људи остали на подручју општине“, додала је Цвијановић. Према њеним ријечима, Рибник има велики туристички потенцијал, а биће реализовани пројекти у области туризма.

Начелник општине, Небојша Караћ је изразио задовљсто што је имао прилику да угости предсједницу Републике Српске, и овом приликом је упознао са тренутним стањем на подручју општине.

 „Прије свега предсједницу смо упознали са тренутном епидемиолошком ситуациом на подручју општине која је на задовољавајућем нивоу. Поред тога предсједницу смо упознали са пројектима који су реализовани прошле године, а односе се на потпуну реконструкцију омладинског дома у Превији, и  захваљујући предсједници добили смо мултифункционалну подлогу за игралиште у Рибнику“, рекао је Небоша Караћ, начелник Рибника који је додао да су поносни што стипеднирају све студенте, а ове године додјелили су и ученичке стипендије.

Подели: