Новости

03 новембар, 2022.

УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛА МАЧКИЋ“ ПРЕВИЈА ПРЕЗЕНТОВАЛИ ПРОЈЕКАТ „ УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ“

На иницијативу ученика осмог разреда Основне школе „ Никола Мачкић“ из Превије а у  склопу провођења пројекта „ Учионица на отвореном“ данас је у просторијама Општинске управе Рибник одржан састанак ученика са функционерима општине Рибник. Састанку са Начелником општине Рибник и Предсједником Скупштине општине Рибник, поред представника ученика, присуствовали су и професорица демократије и људских права г-ђа Маја Вјештица као и директорица школе г-ђа Ивана Савић.

Током срдачног разговора, ђаци су презентовали основне циљеве и задатке свог пројекта. Основни циљ пројекта „Учионица на отвореном“ је изградња учионице на отвореном капацитета 20 ученика која би служила за  унапређење  наставног процеса, креативнију и иновативнију наставу, одржавање ликовних и еко радионица на отвореном, развијање свијести о природи и њеном значају,  те забаву и релаксацију за младе. У зависности од временских прилика као почетак радова предложен је новембар/децембар 2022. године а завршетак је планиран до априла 2023. године.

Након обиласка локације за изградњу поменуте учионице, Начелник општине Рибник и Предсједник Скупштине општине Рибник подржали су иницијативу ученика основне школе „Никола Мачкић“ Превија, истакнувши да ће све иницијативе , а посебно оне које долазе од младих људи, увијек бити подржане од стране општине Рибник јер су млади људи ти који су будућност наше Општине и за њихове идеје и пројекте ће општина Рибник увијек имати разумјевања.

Подели: