Новости

30 март, 2023.

Обновљен споменик Миливојку Тодоровићу погинулом борцу ВРС

Парох превијски Владимир Максимовић данас, је на Заблећком гробљу, освјештао обновљени споменик и служио помен погинулом борцу Војске Републике Српске Миливојку Тодоровићу.

Миливојко Тодоровић је рођен 1970. године, а живио је у Кључу. Као војник Војске Републике Српске погинуо је 1992. године на Купрешком ратишту. Послије рата страдали су му родитељи тако да ближих живих сродника нема.

На иницијативу Удружења ратних војних инвалида Рибник, општина Рибник је обезбиједила 2.000 КМ да се Миливојку обнови споменик. Небојша Караћ, начелник општине, присуствовао је помену којом приликом се захвалио свима који су помогли да се споменик обнови и изразио задовољство што се  на овај  скроман начин показује да се неће и не смију заборавити људи који су дали своје животе за Републику Српску. Начелник је истакао опредјељење  општине Рибник да на овај начин помогне у свим сличним случајевима, након што се анализира стање у овој области заједно са борачком организацијом и удружењима проистеклим из рата.

Подели: