Novosti

30 mart, 2023.

Obnovljen spomenik Milivojku Todoroviću poginulom borcu VRS

Paroh previjski Vladimir Maksimović danas, je na Zablećkom groblju, osvještao obnovljeni spomenik i služio pomen poginulom borcu Vojske Republike Srpske Milivojku Todoroviću.

Milivojko Todorović je rođen 1970. godine, a živio je u Ključu. Kao vojnik Vojske Republike Srpske poginuo je 1992. godine na Kupreškom ratištu. Poslije rata stradali su mu roditelji tako da bližih živih srodnika nema.

Na inicijativu Udruženja ratnih vojnih invalida Ribnik, opština Ribnik je obezbijedila 2.000 KM da se Milivojku obnovi spomenik. Nebojša Karać, načelnik opštine, prisustvovao je pomenu kojom prilikom se zahvalio svima koji su pomogli da se spomenik obnovi i izrazio zadovoljstvo što se  na ovaj  skroman način pokazuje da se neće i ne smiju zaboraviti ljudi koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku. Načelnik je istakao opredjeljenje  opštine Ribnik da na ovaj način pomogne u svim sličnim slučajevima, nakon što se analizira stanje u ovoj oblasti zajedno sa boračkom organizacijom i udruženjima proisteklim iz rata.

Podeli: