Novosti

27 jul, 2023.

Održana 25. redovna sjednica Skupštine opštine Ribnik

U sali Skupštine opštine Ribnik, danas je održana je 25. redovna sjednica Skupštine opštine Ribnik. Sjednici je prisustvovalo 12 odbornika a na dnevnom redu je bilo 10 tačaka.

Odbornici su upoznati sa Izvještajem o radu Pravobranilaštva RS, Sjedište Banja Luka za period 01.01.2022. do 31.12.2022., i očekuju od njih da se i u narednom periodu profesionalno i u punom kapacitetu angažuju na predmetima koje se odnose na opštinu Ribnik, a sve u cilju zaštite njenih prava i interesa.

Jednoglasno su usvojeni Izvještaji o radu, za prošlu 2022. godinu, institucija koje rade na području opštine Ribnik: JU „Narodna bibliteka Ribnik“, JU „Turistička organizacija opštine Ribnik“, JU „Centar za socijalni rad Ribnik“ i  JU „Kulturno sporski centar Ribnik“.

Rješenjem Skupštine opštine Aleksandar Agić je imenovan za predsjednika Opštinske izborne komisije Ribnik.

Razmatrajaći zahtjev za otkup stana u Gornjem Ribniku, u vlasništvu opštine Ribnik, podnesen od strane Mileve Tučić odbornici su zaključili da SO Ribnik nije zainteresovana za prodaju stana u suterenu stambene zgrade C6, broj 7 ulaz 2 desno.

Na zahtjev za otkup stana u Donjoj Previji podnesen od strane Tatjane Galić odbornici su zaključili da je Skupština opštine Ribnik usvojila Odluku o uslovima i načinu dodjele u zakup poslovnih prostorija, stanova, zgrada, društvenih domova i drugih nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, i u istoj je jasno definisan postupak dodjele u zakup nepokretnosti u svojini opštine Ribnik.

U okviru materijala za ovu sjednicu SO Ribnik odbornici su dobili i kopiju Presude u upravnom sporu, a po tužbi Daliborke Davidović.

Podeli: