Novosti

31 jul, 2023.

Održana manifestacija „Dani Temerina u Ribniku 2023.“

Proteklog vikenda (28.-30.07.2023.god) u Ribniku je održana manifestacija „Dani Temerina u Ribniku“. Za delegaciju opštine Temerin koju su činili, zamjenik predsjednika opštine Temerin Dejan Bradaš sa saradnicima, direktorica „Turističke organizacije opštine Temerin“  Jovana Morača, predstavnici opštinskog veća Temerin, članovi kulturno umjetničkih društava te predstavnici „Udruženja Vrbljanaca“ iz Temerina tradicionalni doček u petak 28.07.2023.god. na Trgu 9. januar u Gornjem Ribniku, upriličili  su Načelnik opštine Ribnik  Nebojša Karać i Predsjednik Skupštine opštine Ribnik Duško Dakić sa saradnicima.

Centralna manifestacija i svečana akademija “Dani Temerina u Ribniku“ održana je u subotu 29.07.2023. godine u Sportskoj dvorani u Previji, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, kako iz Ribnika i Temerina, tako i iz okolnih opština iz Republike Srpske. Na svečanoj akademiji obratili su se načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać  kao i zamjenik predsjednika opštine Temerin Dejan Bradaš.Akademiji su prisustvovali predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, gospodin Nikola Špirić, te generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci gospodin Miloš Vujić. 

U kulturno – zabavnom dijelu programa nastupili su KUD „Vuk Karadžić“ iz Starog Đurđeva, KUD „Ribnik“ iz Ribnika, KUD „ Petar Kočić“ Mrkonjić Grad – sekcija Ribnik. Na štandovima svoje proizvode predstavili su „Turistička organizacija opštine Temerin“, predstavnici udruženja žena „Kreativna radionica“ i „Đurđevak“ kao i predstavnici „Udruženja Vrbljanaca“ iz Temerina koji su načelniku opštine Ribnik  darivali ikonu Rođenja Presvete Bogorodice -slave opštine Ribnik.

Nakon svečane akadamije upriličena je večera za goste u salonu „Perić“ gdje su uručene zahvalnice učesnicima.

Gosti iz Temerina su se zahvalili domaćinima na saradnji i pomoći pri organizaciji ove manifestacije istakavši da je ova manifestacija za cilj imala da pokaže dugogodišnju saradnju između bratskih opština Ribnik i Temerin kao i učvršćivanja kulturno- istorijskih veza između Republike Srpske i Republike Srbije.

Podeli: