Novosti

15 jun, 2022.

Priznanje Đorđe Pejanović dodjeljeno Narodnoj biblioteci „Ribnik“

U Višegradu, 10. juna na Svečanoj akademiji povodom 25 godina Društva bibliotekara Republike Srpske Narodnoj biblioteci „Ribnik“ dodjeljeno je Priznanje Đorđe Pejanović za stvaralački rad i doprinos u razvoju bibliotekarske struke  u 2021. godini.

Biblioteka je prelaskom u novi, veći prostor postala kulturno, informacijsko javno dostupno središte opštine Ribnik. U toku 2021. godine biblioteka se bavila prikupljanjem, obradom, čuvanjem i davanjem na korišćenje bibliotečke građe. Biblioteka je realizovala niz aktivnosti, događaja, imala veliki broj posjeta. U prethodnom periodu pronašli smo put do naših građana i korisnika. Radom, znanjem, trudom, entuzijazmom, kreativnošću i posvećenošću poslom, zaposleni u biblioteci su ostvarili dobre i prepoznatljive rezultate.

Ponosni na dobijeno priznanje, zahvalni smo našim korisnicima, lokalnoj zajednici  Ribnik na čelu sa načelnikom opštine, nadležnom ministarsvu. 

Priznanje je kruna našeg rada ali i odgovornost i obaveza da nastavimo na promociji kako značaja čitanja knjige tako i sa sprovođenjem svakodnevnih aktivnosti u radu sa djecom i odraslima.

Biblioteke se ne prave one rastu.

 

Podeli: