News

28 December, 2023.

JAVNI OGLAS za prodaju nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, KO Sitnica

Na osnovu Odluke Skupštine opštine o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, KO Sitnica (Službeni glasnik opštine Ribnik broj 08/23), i člana 9. Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave (Službeni glasnik Republike Srpske broj 20/12 i 36/19), Komisija za sprovođenje postupka licitacije za prodaju nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, KO Sitnica objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za prodaju nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, KO Sitnica

 

  1. PREDMET JAVNOG OGLASA

Predmet javnog oglasa je prodaja nepokretnosti u svojini opštine Ribnik, KO Sitnica označene kao:

            - k.č. 16-1/3, njiva 5. Klase, površine 2358 m² zvana „Dvorište“ upisana u posjedovni list broj 30 KO Sitnica na ime Opština Ribnik, Trg 9. januar bb, sa dijelom 1/1.

            - Početna cijena za navedenu nepokretnost iznosi 1 886,40 KM.

 

            2. NAČIN PRODAJE

- Prodaja navedene imovine izvršiće se putem usmenog javnog nadmetanja – licitacije.

 

            3. PRAVO UČEŠĆA

- Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja dostave prijavu i dokaz o uplati depozita u iznosu od 1 000,00 (hiljadu) KM.

- Depozit se uplaćuje isključivo u konvertibilnim markama (KM) na Jedinstveni račun trezora Opštine Ribnik broj: 5552000061037459, otvoren kod Nove banke a.d. Banja Luka, svrha uplate: depozit za licitaciju.

- Uplaćeni depozit se vraća učesnicima čije ponude ne budu prihvaćene i to u roku od 7 (sedam) dana nakon završene licitacije, a pobjedniku licitacije uplaćeni depozit se uračunava u kupoprodajnu cijenu imovine.

- Pravo učešća u postupku licitacije nemaju zaposleni u Opštinskoj upravi Ribnik, kao i članovi njihove uže porodice.

 

            4. PREGLED IMOVINE I PODNOŠENjE PONUDA

- Navedena imovina prodaje se po sistemu „viđeno-kupljeno“ i može se pogledati od 03.01.2024. do 19.01.2024. godine u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, uz prethodnu najavu kontakt osobi: Goran Stanarević telefon, 065/839-781.

- Dokumentacija za navedenu imovinu se može pogledati u zgradi opštinske uprave, u odsjeku za stambeno komunalne poslove od 03.01.2024. do 19.01.2024. godine u vremenu od 08:00 do 14:00 časova.

- Prijava se podnosi u zatvorenoj koverti na kojoj je naveden naziv primaoca, naznaka „Prijava za prodaju nepokretnosti – NE OTVARAJ“ i naziv i adresa ponuđača u lijevom gonjem uglu.

- Ponude se predaju neposredno u šalter sali opštinske uprave Ribnik ili putem pošte na adresu: Opština Ribnik, Trg 9. januar bb, 79288 Ribnik najkasnije do 22.01.2024. godine do 15:00 časova.

 

- Javno otvaranje ponuda, uz prisustvo ponuđača, održaće se 23.01.2024. godine u sali Skupštine opštine Ribnik sa početkom u 11:00 časova.

 

            5. SADRŽAJ PONUDE

- Učesnik licitacije dostavlja sledeću dokumentaciju:

1. Ponudu na propisanom obrascu u kojoj se nalaze sledeći podaci:

a) podatke o pravnom licu: naziv pravnog lica, adresa i kontakt telefon, broj žiro računa i naziv banke kod koje je otvoren, JIB, ime i prezime ovlašćenog lica za zastupanje u postupku licitacije, rješenje o upisu u sudski registar ili izvod iz sudskog registra (ne stariji od tri mjeseca, original ili fotokopija ovjerena od strane nadležnog organa), potpis ovlašćene osobe i pečat.

 

b) podatke o fizičkom licu: ime i prezime, ime jednog roditelja, adresa i kontakt telefon, broj tekućeg računa i naziv banke kod koje je otvoren, JMBG i potpis fizičkog lica.

2. Dokaz o uplati depozita,

- Ponuda koja ne bude sadržala potrebnu dokumentaciju, te ponuda primljena nakon datuma i vremena naznačenog u ovom oglasu, kao i ponuda čija je cijena niža od utvrđene početne prodajne cijene neće se uzeti u razmatranje.

 

            6. ZAKLjUČENjE UGOVORA

- Pobjednik licitacije zaključiće Ugovor o kupoprodaji sa Načelnikom opštine Ribnik.

- Prodajnu cijenu kupac će uplatiti prilikom potpisivanja Ugovora o kupoprodaji.

- Troškove notarske obrade i provođenja Ugovora snosi kupac.

- Predaja nepokretnosti u posjed kupca izvršiće se u roku od 15 dana od dana potpisivanja Ugovora, o čemu će biti sačinjen zapisnik.

 

            7. OSTALE INFORMACIJE

- Javni oglas će biti objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“, na oglasnoj ploči Opštine Ribnik i internet stranici Opštine Ribnik: www.opstinaribnik.org

- Javni oglas može se pruzeti u šalter sali Opštinske uprave Ribnik i na internet stranici Opštine Ribnik: www.opstinaribnik.org

- U prilogu javnog oglasa je Obrazac za prijavu.

- Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Goran Stanarević, telefon 065/839-781.

 

Broj: 02-477-9-4/23                                                                                        Predsjednik komisije

Datum: 28.12.2023. godine                                                                            Goran Stanarević, dipl.inž

 

JAVNI OGLAS ZA PRODAJU NEPOKRETNOSTI

Share: