News

12 February, 2024.

Opština Ribnik na 5. „Sajmu zavičaja“ u Novom Sadu

Opština Ribnik je i ove godine učestvovala na manifestaciji „Sajam zavičaja- zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ koji je u nedjelju 11.februara 2024.god  po  peti put održan hali „Master“ u Novom Sadu. Manifestaciju organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, a osnovni joj je cilj okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona. Ova manifestacija promoviše privredni, kulturni i turistički potencijal Srba širom regiona. Ove godine sajam je okupio oko 150 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

Na Sajmu zavičaja Opštinu Ribnik su predstavljali Turistička organizacija opštine Ribnik koja je prezentovala turističke potencijale opštine, a svoje domaće proizvode prezentovali su Poljoprivredno gazdinstvo „Kod Miluna„  Udruženje žena „Previja“ iz Previje  i Udruženje žena „Vrbljani“ iz Vrbljana.

Sajam zavičaja je prilika za uspostavljanje saradnje sa različitim institucijama i značajnim ličnostima iz oblasti privrede, turizma i kulture, a rezultat takve saradnje ovaj put je konkretizovan u vidu Ugovora o dodijeli sredstava koji su potpisali Nebojša Karać, načelnik opštine Ribnik  i Aleksandar Đedovac direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu. Ovim ugovorom Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu je opštini Ribnik donirao novčana sredstva u iznosu od  10.000 evra  i to za projekat „Nabavka  kino stolica u Centru za kulturu“ u  Ribniku.

Share: