Novosti

19 avgust, 2024.

O B A V J E Š T E Nj E

Na osnovu Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Ribnik sa 10. Sjednice održane dana 16.08.2024. godine, Odjeljenje za privredu upućuje :

O B A V J E Š T E Nj E

 

Svim građanima opštine Ribnik korisnicima komunalnih usluga da je zbog novonastale situacije sa tropskim vrućinama i nedostatka kišnih padavina  došlo do značajnog smanjenja količina vode na izvorištima i povećanja potrošnje vode na području opštine Ribnik.

S tim u vezi, apelujemo na sve građane opštine Ribnik da u narednom periodu poštuju preporuke Komunalnog preduzeća Ribnik a.d i mjere koje zaposleni u ovom preduzeću provode na terenu, odnosno da vodu koriste racionalno i da ne vrše zalijevanje bašti, travnjaka, voćnjaka i punjenja bazena za kupanja, kako bi svi dijelovi opštine koji su pokriveni gradskom vodovodnom mrežom imali vodosnabdijevanje bez prekida.

Napominjemo i to da će nadležne inspekcijske službe u narednom periodu zajedno sa terenskim radnicima komunalnog preduzeća vršiti pojačane  kontrole potrošnje vode, te prema nesavjesnim korisnicima preduzimati odgovarajuće prekršajne mjere.

 

Načelnik odjeljenja

Mirko Miletić, dipl.ek

Podeli: